Medya ve İletişim Bölümü

İletişim teknolojilerinin dijitalleştiği, küresel ve interaktif hâle geldiği günümüzde medya ve iletişim çalışmalarına analitik, güncel ve disiplinler arası bakışla yaklaşan  Bölümümüz, medya ve iletişim alanlarında yaşanan dönüşümleri temel alan teorik ve pratik altyapıyı geliştirerek toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyi istemektedir. Bölümümüz sosyal ve beşeri bilimler temel bilgileriyle yabancı dil bilgisi, kültürler arası iletişim becerileri, yeni medya teknolojileri ve mesleki uzmanlaşmaya dönük eğitimler sunmayı planlamaktadır.

Bölümümüzde iletişim becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra iletişim konularının disiplinler arası bir anlayışla öğretilmesi amaçlamaktadır. Yeni medya teknolojilerine odaklanarak eleştirel medya çalışmaları, kültürler arası iletişim ve uygulamalı iletişim alanlarında eğitim vermeyi, öğrencilerimizi 21. yüzyılın toplum ve iş hayatına hazırlamayı hedeflemekteyiz. Bunun yanı sıra  farklı birçok sosyal bilim alanı ve faaliyetinin bağdaştırılması ile öğrencilerimiz akademik dünyaya hazırlanacaktır.

Medya ve İletişim Bölümümüzün benzerlerinden en önemli farkı, disiplinler arası yaklaşımla kurgulanmış olması, sosyal ve beşeri bilimler geleneğine dayandırılmasıdır. Bu bakış açısı ile Bölümümüzde yeni medya, sosyal ağlar, kültür ve sosyal davranışlar gibi iletişim çalışmalarına yer verilecek, böylelikle öğrencilerimizin birer medya kullanıcısı veya içerik üreticisi olmaktan çok, iletişim analisti veya strateji uzmanı olmaları sağlanacaktır.

Eğitim

Lisans Programı: Öğrencilerimiz medyanın işlevini, iletişimin önemini ve toplumsal, örgütsel, bireysel düzeyde bir kontrol aracı olarak nasıl kurgulandığını kavrayacak, bir araç olarak radyo ve televizyonu, haberleri değerlendirme esaslarını öğrenecekler. Buna ek olarak bilimsel araştırma yöntemleri ve sosyal bilim araştırma tekniklerini kullanarak topladıkları verileri, analitik bir bakış açısı ile değerlendirecek, medya ve diğer enformasyon kaynaklarına uygulayabilecekler.

Lisansüstü Programlar: Bölümümüz, lisansüstü programları ile öğrencilerine, medya ve iletişim alanlarında yaşanan dönüşümleri temel alan teorik ve pratik bilgi ile donanımı sunar. Ayrıca öğrencilerinin yurt içinde ve yurt dışında farklı akademik ortamlarda bulunmalarını destekler, onlara alandaki yeni çalışma ve yaklaşımları takip fırsatı vererek teorik bilgilerini geliştirmelerine ve uygulamalarına imkân sağlar. Böylelikle öğrencilerimiz hem alanın gerektirdiği temel becerileri hem de iletişim alanında çağın gerektirdiği zihinsel becerileri kazanırlar.